Aanleverspecificaties

Zelf uw bestanden aanleveren is bij ons heel simpel. U kunt uw afbeelding, foto en/of tekst direct als bijlage toevoegen bij de aanvraag. Ook kunt u ervoor kiezen dit achteraf te doen, en de bestanden naar ons te mailen.

Wanneer u ons een afbeelding stuurt, verzoeken we u met een aantal zaken rekening te houden. Dit worden ook wel de aanleverspecificaties genoemd. Uiteindelijk gaat het er om dat het mooiste resultaat behaald wordt! Natuurlijk voeren wij voor de zekerheid een bestandscontrole uit voordat we uw spiegel graveren.

Bestandstype
Wij kunnen in principe ieder bestandtype verwerken. Sla uw bestand op als .JPG, .PDF, .PNG, .AI, .PSD, .BMP. Heeft u een ander bestandstype? Neemt u voor de zekerheid dan even vooraf contact met ons op.

Resolutie
De resolutie van een foto is van belang voor de scherpte bij het spiegel graveren. Zorg er bij JPG bestanden voor, dat uw bestand het liefst 300 DPI is. Is de afbeelding kleiner, dan is dit niet direct een probleem. We werken het liefst met afbeeldingen met een hoge resolutie, maar omdat wij in de spiegel graveren met grijstinten, kunnen we ook afbeeldingen met een lagere resolutie scherp maken.

De regel is; hoe groter de resolutie, hoe mooier het eindresultaat. Misschien heeft u zelf de mogelijkheid om hiermee te spelen, bijvoorbeeld in Photoshop. Heeft u zelf geen programma tot uw beschikking om foto’s aan te passen? Geen probleem, dan kunnen wij dit in de meeste gevallen voor u doen.

Kleuren en teksten
Kleuren kunnen niet worden gegraveerd. Foto’s en teksten worden omgezet in grijstinten.

Nog een aantal tips;

  • Het beste is als de tekst 3 tot 5 cm van de rand afstaat
  • Heeft u een speciaal lettertype (font) gebruikt? Neemt u dan contact met ons op.

Wat betekent DPI/Resolutie?
DPI (resolutie) staat voor Dots per inch. Met deze term wordt de kwaliteit en scherpte van een beeld uitgedrukt. Hoe hoger de resolutie, hoe meer beeldpunten er zijn en hoe scherper de afbeelding zal zijn. Internetafbeeldingen hebben vaak een resolutie van 72 DPI. De resolutie waar wij graag mee werken is 300 DPI. U kunt dit zelf controleren door uw foto of afbeelding in te zoomen op 200%.

Samengevat:

  • Zorg voor een afbeelding met en hoge resolutie, hoe hoger de resolutie hoe beter het resultaat.
  • Levert u logo’s aan, probeer een vector bestand te uploaden, of een pixel bestand met een hoge resolutie.
  • Kleuren worden niet gegraveerd, wij zetten de beelden om in grijstinten.
  • Zit uw lettertype er niet tussen, neem contact met ons op over de mogelijkheden.

CONTACT

Telefoon: 085-0290060
Email: info@rdgreclame.nl

ADRES

Johan van Hasseltweg 40
1022 WV Amsterdam

spiegel-graveren.png